2000

2022

Változó idők

A Lido egy kisebb felújítást követően, 2000 és 2002 között diszkóklubként működött, ahova különféle koncerteket is szerveztek. Bár a diszkókorszak a kávézó történetében nem volt túl hosszú, a Lido akkoriban az egyik legmenőbb éjszakai klub volt, amely 2002-es bezárása előtt teltházas bulikkal büszkélkedhetett, és olyan legendás nemzetközi együtteseket látott vendégül, mint az Alphaville.

A kávézó életének következő szakasza 2006-ban indult, amikor Lido Electronic Casino néven ismét megnyitotta kapuit. A nyitás előtt átfogó felújításra került sor, amelyet hivatásos restaurátorok bevonásával, a műemlékvédelmi hatóságok felügyelete mellett kezdtek meg 2005-ben. A felújítási folyamat utolsó lépéseként a kínálatot egy modern pókerteremmel egészítették ki, beleértve az azt kiszolgáló vendéglátó egységeket is.

A teljes átalakítás 2007-ben fejeződött be, amelynek köszönhetően a Lido a város szívében minőségi szórakozást kereső helyiek és az idelátogatók körében is népszerű hellyé vált.

A Matild-palota legutóbbi és legátfogóbb történelmi megőrzési és felújítási folyamata 2017-ben indult. Öt évbe telt, mire az épületet teljesen, eredeti pompájában helyreállították, hogy 2022-ben vitathatatlanul a magyar főváros egyik építészeti gyöngyszemeként térhessen vissza.