A koncepció

Budapesti nosztalgia

Képzeld magad egy pezsgő, történelmi kávéházba, ahol a környékbeli átlagemberek keverednek/találkoznak/elmélkednek a kor elismert költőivel, művészeivel és gondolkodóival egy kávé felett.

Egy hely, ami szemtanúja volt a Boldog Békeidőknek, az Erzsébet-híd (Béked-híd) lebombázásának, a világháborúnak és forradalomnak.

Egy környezet, ami kellően inspirálta a kor kivételes személyiségeit, mint Krúdy Gyulát, aki itt alkotta meg hires művét, Szinbád kalandjait, illetve Rónay Egont, aki Nagy-Brittaniában később hires gasztrókritikus lett.

Az újjáéledt Matild Café magában hordozza Budapest mindennapi életvitelét, a régmúlt báját, de benne van a modernitás és a közösségi élet üdesége is.

Egy fejedelmi múlt képviselője

A kávéház története az 1900-as évek elején kezdődött, amikor Mária Klotild Főhercegné felkérte a kor két híres építészét, hogy tervezzenek egy épületpárost, hogy körbeöleljék az Erzsébet hídra vezető utat, illetve, hogy egy új pezsgő közösségi életet vigyen Budapest szívébe.

A két emeleten elterülő kávéház 1901-ben nyitotta meg kapuit és azonnal bekerült Budapest közkedvelt helyszínei közé, ahol a kor közéleti személyiségei, újságírói és művészei gyűltek össze. A kávéház a mindennapi élet szerves részéve vált, ami a ll. Világháború után először nyitott meg és árult kávét a romok közül. Eredetileg Belvárosi Kávéházként volt ismert, ma a Matild nevet kapta, hogy méltón képviselje az megalapítójának, a hercegnőnek az álmát.

Egy új kezdet

Előkelő gasztronómiai kínálattal debütál az újragondolt Matild Café vendégei előtt, amit a mesterséf Wolfgang Puck állított össze, aki 40 éve kezdte el kiépíteni kulináris birodalmát az első Spago éttermével Beverly Hills-ben. Az ő látásmódját a gasztronómiában, amit még Ausztriában sajátított el, most Fehér Attila és konyhai csapata valósítja meg.

A megújult nagyvilági kávéház jól ismert európai fogásokat kínál reggeltől késő estig. Széleskörű kínálata magába foglal reggelit, helyi cukrászati remekműveket, a magyar konyha legjavát, osztrák kísérőket a kávé mellé és igazi klasszikusokat. A Csokoládé Műhely kézzel készült hagyományos gourmet finomságokat, bonbonokat és pralinékat készít széles ízválasztékban, amik elérhetőek elvitelre is.

Késő esti szórakozás

A Matild Cabaret visszahozza a késő esti szórakozás legjavát, amit a régi idők kabaréi inspiráltak és a történelmi hidraulikus színpadján mutattak be a nagyközönségnek a 60-as években.

Miután a nappali nyüzgés elmúlik a kávéházban, egy teljes más világot mutatunk, ahol magyar és nemzetközi kabaré show-k kapnak helyet a hidraulikus színpadon és így válik a Matild Café és Cabaret egy kifinomult, lenyűgöző, izgalmas és pezsgő szórakoztató központjává Budapestnek.

Egy új kor kezdete

Budapest ikonikus drágaköve újra felfénylik, mint Matild Café és Cabaret, hogy 2022-ben, az 5 évig tartó régmúlt nagyságának visszaállítása után újra elfoglalhassa méltó helyét Budapest pezsgő közösségi életében.