1980

1990

A csillogás kora

1984-ben, amikor átfogó felújítás után Belvárosi Kávéház – Lidó néven ismét megnyílt, újabb izgalmas korszak kezdődött a kávézó történetében. Ahogy a neve is sugallja, ettől fogva nem csupán kávézóként működött, hanem exkluzív szórakozási lehetőségeket is kínált. Az 1980-as évek elején Budapest szállodai kapacitása 5000 szobával nőtt, és a fővárosba látogató külföldi turisták magas színvonalú szabadidős és gasztronómiai létesítményeket, valamint éjszakai szórakoztató programokat biztosító helyeket igényeltek.

A Belvárosi Kávéház – Lidó egész nap egyedülálló módon szórakoztatta a vendégeit.

Ebédidőben látványos folklórműsor keretében tehetséges néptáncosok léptek fel, a legendás Járóka Sándor és zenekara pedig cigányzenét játszott. Délutánonként a kávézó kellemes, élő jazz-zene mellett hagyományos kávéházként működött, éjjelre pedig éjszakai klubbá alakult át. Este a vendégek háromfogásos, pezsgős vacsorájukat egy nőkből álló zenekar kellemes élőzenéje mellett fogyaszthatták el.

Vacsora után a színpadon a késő esti program következett. Minden a csillogásról szólt, lebilincselő revüműsorok gondoskodtak a varázslatról a revü koronázatlan királynője, Medveczky Ilona főszereplésével, valamint a legnépszerűbb énekesek és zenekarok léptek fel élőben. A vendégeket emellett táncosok, artisták és bűvészek – például az ünnepelt díva, Ungár Anikó – szórakoztatták.

Vacsora után és az előadások között a vendégek táncolhattak a színpadon, vagy az elegáns privát szobákban akár szerencsét is próbálhattak az elektronikus rulettasztaloknál.

Az 1990-es években a létesítmény Imperial Casino néven hagyományos kaszinóként üzemelt.